Komu sa oplatí kúpiť ready made s.r.o.?

Datum: 03.07.2024

Ready made s.r.o. je už založená firma, ktorú si môžete kúpiť a okamžite začať podnikať. Tento koncept získava na popularite, pretože ponúka niekoľko výhod oproti tradičnému založeniu novej s.r.o..

Komu sa oplatí kúpiť ready made s.r.o.?

Pozrime sa spoločne na to, komu sa oplatí kúpiť ready made s.r.o. a aké výhody a nevýhody tento spôsob podnikania prináša.

Pre koho je ready made s.r.o. vhodná?

Hotové spoločnosti na predaj ready made s.r.o. majú veľa výhod, ale najväčšou je rýchlosť začiatku podnikania. Kým založenie novej spoločnosti môže trvať týždne až mesiace, kúpa predzaloženej firmy vám umožní začať podnikať prakticky okamžite. To je výhodné najmä pre podnikateľov, ktorí majú časovo obmedzenú príležitosť alebo potrebujú rýchlo reagovať na trhové podmienky.

Žiadna administratívna záťaž a dôveryhodnosť

Návod na založenie s.r.o., ktorý nájdete na internete nie je dôveryhodný a pre laika často neprehľadný. Založenie s.r.o. je spojené s množstvom administratívnych úkonov ako je vypracovanie spoločenskej zmluvy, registrácia v obchodnom registri a ďalšie. Kúpa ready made s.r.o. vás zbaví tejto starosti, pretože všetky potrebné dokumenty sú už pripravené. Nemusí vás trápiť otázka ako založiť sro a podnikať začnete ihneď po prevode spoločnosti na vaše meno.

Novo založené firmy často čelia problému s budovaním dôveryhodnosti u zákazníkov a partnerov. Ready made s.r.o. už má určitú históriu, čo môže pomôcť zvýšiť vašu dôveryhodnosť a uľahčiť nadväzovanie obchodných vzťahov. V istých prípadoch môže byť kúpa hotovej spoločnosti na predaj výhodná pre podnikateľov, ktorí plánujú veľké investície, napríklad do nehnuteľností. Niektoré banky sú ochotnejšie poskytnúť úver spoločnosti s históriou, než novozaloženej firme.

Pre koho ready made s.r.o. nie je vhodná?

Kúpa ready made s.r.o. je zvyčajne drahšia ako založenie novej spoločnosti. Ak máte obmedzený rozpočet, môže byť pre vás výhodnejšie založenie s.r.o. tradičným spôsobom. Pri kúpe ready made s.r.o. preberáte spoločnosť s určitou históriou, čo môže znamenať aj isté obmedzenia, a to najmä vtedy, keď kúpite eseročku od nedôveryhodnej firmy. Ak chcete mať úplnú kontrolu nad svojou firmou od samého začiatku, založenie novej s.r.o. môže byť lepšou voľbou.

Na čo si dať pozor pri kúpe ready made s.r.o.?

Pred kúpou ready made s.r.o. je dôležité dôkladne preveriť jej históriu a finančnú situáciu. Prečítajte si viac o založení s.r.o. a kúpe už založenej eseročky na internete. Uistite sa, že spoločnosť nemá žiadne záväzky, dlhy alebo nevyriešené právne problémy. Odporúča sa tiež overiť, či spoločnosť nebola použitá na podvodné aktivity. Hotové spoločnosti na predaj kúpte od overenej firmy, ktorá má predošlé referencie a dlhodobé skúsenosti. Ak si nie ste istí, či je ready made s.r.o. pre vás správna voľba, poraďte sa s odborníkom, ktorý vám pomôže urobiť informované rozhodnutie.

 

 

 

Čítané: 48 x