Vylepšite si strechu a stav svojich financií s fotovoltaickými panelmi

24.10.2024 15:00 Fotovoltaické panely sú jedným z najinovatívnejších riešení na výrobu čistej energie a ochranu životného prostredia.

Ako dopadnú prezidentské voľby v USA?

24.10.2024 05:00 Prezidentské voľby v USA sa budú konať v riadnom termíne – 5. novembra 2024. Krok, ktorý výrazne ovplyvní americkú i celosvetovú politiku zatiaľ nemá… The post Ako dopadnú prezidentské voľby v USA? appeared first on Pokrok.sk.

Ako si vybrať správny motorový olej

24.10.2024 05:00 Kvalitný motorový olej umožňuje predĺžiť životnosť motora automobilu a zabraňuje jeho rýchlemu rozpadu. Správny olej môže tiež výrazne znížiť spotrebu paliva. Dôležité je len rozhodnúť sa o výbere. Vo všeobecnosti sa motorové oleje líšia svojim zložením a nasýtením uhlíkom, sírou a úrovňou viskozity. Medzinárodné asociácie rozdeľujú oleje do niekoľkých tried: tie, ktoré sa vyrábajú selektívnou metódou čistenia a deparafinizácie s použitím olejových rozpúšťadiel; tie, ktoré sa získajú metódou špeciálneho hydročistenia; tie, ktoré sa získavajú hydroizomerizačnými procesmi. Tieto oleje sú minerálne oleje. Proces ich výroby nie je príliš zložitý, čo výrazne ovplyvňuje náklady – cena je nižšia v porovnaní s inými typmi. Minerálne oleje sa však dnes postupne nahrádzajú syntetickými. Sú vhodné pre moderné autá. Syntetické sú rozdelené do dvoch typov – na báze polyalfaolefínov a iných chemických zlúčenín. Takéto oleje sa dokonale prispôsobujú teplotným zmenám. Správne plnia svoje funkcie pri nízkych aj vysokých teplotách. Navyše ich treba meniť menej často ako minerálne, no cena bude vyššia. Z tohto dôvodu nemožno syntetické oleje považovať za univerzálne a je logickejšie kupovať tento typ pre automobilové preteky. Existuje univerzálna možnosť – polosyntetické oleje. Tie sú už vhodné pre bežných motoristov. Treba brať do úvahy aj to, v akom ročnom období sa bude olej používať. Musí mať primeranú úroveň viskozity a pracovať pri rôznych teplotách. Preto rozlišujú zimné, letné a univerzálne pre všetky ročné obdobia. Úroveň viskozity tiež priamo závisí od štýlu jazdy. Napríklad, ak sa stroj často používa, časti sa môžu opotrebovať a v tomto prípade je lepšie kúpiť viskóznejší olej, ktorý bude schopný preniknúť do všetkých vreciek. Aké sú teda parametre pre výber motorového oleja? Všetko je celkom jednoduché. Pri kúpe motorového oleja je dôležité, aby bol jeho výrobca známy a dôveryhodný – v tomto prípade sa môžete spoľahnúť na kvalitné produkty, ktoré vášmu autu neublížia. Treba tiež pamätať na to, že motorový olej by mal ideálne zodpovedať parametrom konkrétneho auta. V opačnom prípade existuje vysoká pravdepodobnosť nesprávnej obsluhy, nemožnosti naštartovať motor alebo dokonca núdzovej situácie na ceste. Okrem toho musí mať výrobca strojového oleja príslušnú licenciu a označenie produktu, ktoré informuje kupujúcich o jeho vlastnostiach a zjednodušuje výber. The post Ako si vybrať správny motorový olej first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Ako si vybrať ideálnu bundu na zimnú sezónu

24.10.2024 05:00 Nájdite tú správnu bundu, ktorá vás ochráni pred zimným počasím a zároveň poskytne pohodlie a štýl. Objavte tipy na výber vhodného materiálu a strihu. Zima je obdobie, ktoré nás často prekvapí silnými mrazmi a snehovými prehánkami. Preto je dôležité byť pripravený a zvoliť si bundu, ktorá poskytne potrebné teplo a komfort. Výber správnej zimnej bundy môže byť zložitý, ak nevieme, na čo sa zamerať. V tomto článku vám poskytneme rady a tipy, ako si vybrať ideálnu bundu pre zimnú sezónu, aby ste neboli iba v teple, ale aj štýlovo oblečení. Materiál a izolácia pre vašu bundu Dôležitosť výberu správneho materiálu The post Ako si vybrať ideálnu bundu na zimnú sezónu appeared first on Magazín SEN.

Výhody vianočných stromčekov v kvetináči: Praktická a štýlová alternatíva

24.10.2024 05:00 Už viete, aký vianočný stromček si ozdobíte tento rok? Umelé vianočné stromčeky sú populárnou voľbou mnohých ľudí, ktorí si chcú užiť sviatočnú atmosféru bez starostí s opadávajúcim ihličím a každoročným nákupom živého stromčeka. Novinkou na trhu sú umelé vianočné stromčeky v kvetináči, ktoré sú rovnako krásne ako živé stromčeky, no zároveň praktické ako ich bratranci v klasických kovových či plastových stojanoch. Prečo sa rozhodnúť pre umelý stromček v kvetináči? Bezstarostná údržba Jednou z najväčších výhod umelých stromčekov v kvetináči je ich bezúdržbovosť. Zatiaľ čo živé stromčeky v kvetináči alebo rezané stromčeky vyžadujú pravidelné zalievanie a starostlivosť, umelé stromčeky nepotrebujú takmer žiadnu údržbu. Počas sviatkov ani po The post Výhody vianočných stromčekov v kvetináči: Praktická a štýlová alternatíva first appeared on Časopis Home.sk.

Prečo je podlahové značenie základom bezpečnej prevádzky

24.10.2024 05:00 Podlahové značenie patrí medzi prvky, ktoré na prvý pohľad môžu pôsobiť nenápadne, no v praxi… Príspevok Prečo je podlahové značenie základom bezpečnej prevádzky zobrazený najskôr internetový magazín Bývať.

Porovnanie živých a umelých vianočných stromčekov. Vyhrá ihličie alebo ilúzia?

24.10.2024 05:00 Keď sa blížia Vianoce, každá domácnosť čelí jednej z najdôležitejších otázok: Živý alebo umelý stromček?… Príspevok Porovnanie živých a umelých vianočných stromčekov. Vyhrá ihličie alebo ilúzia? zobrazený najskôr internetový magazín Bývať.

Kamala Harris môže byť prvou ženou na poste prezidenta USA

24.10.2024 05:00 Kamala Harris, aktuálna viceprezidentka USA, by mohla v prezidentských voľbách 2024 dosiahnuť historický úspech ako prvá žena v čele Spojených štátov. Jej pôsobivá kariéra a pôvod z nej robia jednu z možných favoritiek, no cesta k víťazstvu nebude jednoduchá. Rodinné zázemie formovalo jej pohľad na svet Kamala Harris sa narodila 20. októbra 1964 v Kalifornii do multikultúrnej rodiny. Jej matka, Shyamala Gopalan, bola indická výskumníčka a otec, Donald Harris, jamajský profesor ekonómie. Tento pôvod ju silne ovplyvnil – vyrastala v prostredí, kde sa diskutovalo o občianskych právach a spoločenských otázkach, čo sa neskôr premietlo do jej politických cieľov. Vzdelanie ako základ The post Kamala Harris môže byť prvou ženou na poste prezidenta USA appeared first on Magazín SEN.

Kamala Harris: Môže byť prvou prezidentkou USA?

24.10.2024 05:00 Voľby v USA 2024 môžu priniesť historický moment, ak sa súčasná viceprezidentka Kamala Harris stane prvou ženou, ktorá obsadí post prezidenta Spojených štátov. Jej politická dráha a osobný príbeh ju predurčujú byť jednou z najvýznamnejších uchádzačiek o tento úrad. Kultúrne bohaté rodinné zázemie Harris vyrastala v prostredí, kde sa stretávali rôzne kultúry. Jej matka, vedkyňa The post Kamala Harris: Môže byť prvou prezidentkou USA? appeared first on salkakavy.sk.

Zmena perspektívy vo využívaní zlata prichádza

24.10.2024 05:00 Zlato prestáva byť investičnou príležitosťou iba pre bohatších a skúsenejších investorov. Investovať sa doňho dá aj po malých čiastkach, bezpečne a bez… The post Zmena perspektívy vo využívaní zlata prichádza appeared first on Prenocuj.sk.

Kamala Harris by mohla prepisovať históriu: Má šancu stať sa prvou prezidentkou USA?

24.10.2024 05:00 Kamala Harris je jednou z najvýznamnejších osobností americkej politiky. Ako viceprezidentka USA by sa mohla v prezidentských voľbách 2024 uchádzať o najvyššiu politickú funkciu v krajine. Ak by uspela, stala by sa prvou ženou, ktorá by viedla Spojené štáty, a zároveň prvou osobou s afroamerickým a ázijským pôvodom na tomto poste. Rodinné korene a ich ... Príspevok Kamala Harris by mohla prepisovať históriu: Má šancu stať sa prvou prezidentkou USA? zobrazený najskôr Pisem.sk.

Prezidentské voľby USA 2024: Kamala Harris proti Donaldovi Trumpovi?

23.10.2024 19:15 Prezidentské voľby v USA v roku 2024 môžu byť historické. Očakáva sa, že medzi najväčšími súpermi budú viceprezidentka Kamala Harris a bývalý prezident Donald… The post Prezidentské voľby USA 2024: Kamala Harris proti Donaldovi Trumpovi? appeared first on Kankán online magazín.

Stolcek servirovaci

23.10.2024 09:15 0918415589 Príspevok Stolcek servirovaci je zobrazený ako prvý na Tvorte s nami.

Romantické víkendové pobyty v chatách – ktoré oblasti na Slovensku prajú romantike?

23.10.2024 09:15 Slovensko je priam studnicou nádherných miest, kde je možné stráviť romantický víkendový pobyt na chate. Od malebných horských dedín až po priezračné… The post Romantické víkendové pobyty v chatách – ktoré oblasti na Slovensku prajú romantike? appeared first on Prenocuj.sk.

Stierače fungujú? Ako sa starať o stierače nielen v zime

23.10.2024 09:15 Nevšímame si ich a nevenujeme im pozornosť. Väčšinou si na ne spomenieme až pri silnom lejaku. Reč je o stieračoch, ktoré sú pre bezpečnosť jazdy veľmi dôležité. Neslúžia na odpratávanie nečistôt z predného skla. Ich funkcia je zabezpečiť šoférovi dobrú viditeľnosť. Nestačí byť videný, musíte aj dobre vidieť. V zimnom období by ste sa o stierače mali starať o niečo viac The post Stierače fungujú? Ako sa starať o stierače nielen v zime appeared first on Infostránka.sk.